Сграда ЯВОР в ж.к. Младост е проект на Варненския инвеститор Явор

...
Сграда ЯВОР в ж.к. Младост е проект на Варненския инвеститор Явор
Коментари Харесай

Вижте как ще изглежда новото бижу на Явор АД - сграда Младост. Този месец цените ще са по-ниски, заповядайте


Сграда ЯВОР в ж.к. Младост е план на Варненския инвеститор Явор АД. Едноименната постройка е ситуирана в дворно място с повърхност 2000 кв. метра и е с общо РЗП 6200 кв. м. От Изток, Юг и Север граничи със смесена – широколистна и иглолистна гора, отредена за създаване на парк. От Запад е отворена градска гледка с богато озеленяване, без високи обекти наоколо.



След обилна гала по първа копка, строителството стартира през Декември предходната година. Грубият градеж на постройката е завършени е формиран Акт 14. Крайният период за довършителните работи е очакван през Ноември 2018 година

Към днешна дата са продадени съвсем 100% от жилищата. За продажба е останал единствено един тристаен апартамент на шести /предпоследен/ етаж с три изложби юг-запад-север със „Задгранични паспорти" (отдел на МВР) 84 кв. м. и с прелестна панорама към града и Варненското езеро.

Избрани са асансьорите, блиндираните входни порти, гранитогреса за общите елементи и терасите, дограмата и минералната мазилка за фасадата. Ето малко детайлности и механически характерности:

* Луксозен асансьор на испанската компания ORONA. Асансьорите са електрически със скорост 1 метър в секунда, доста по-бързи от хидравличните, с дизайн клас EXTRA и дават отговор на новия правилник EN81-20/50.

* Висококачествени блиндирани входни порти на реномирана турска компания модел Т901 с облечена каса: дебелина на крилото - 9 см. с заряд за шумо- и топлоизолация от минерална вата с в допълнение железно оребряване, касата и крилото са покрити с 10 мм MDF с красива фрезована шарка. Вратите са с висок клас на отбрана с централна заключваща система /осемточково централно заключване, с осем дейни шипа /седем настрана и един горе/, за по-голяма сигурност е добавена и трета скрита брава вид „ резе “ отвътре.

* Гранитогресът за общите елементи и терасите е на потвърдената във времето със своето качество и красива визия италианска фабрика Imola ceramica. Плочите са модел Porfido, серия Pietre D`Italia 2.0, с дебелина 10,5 мм и са Full body. Гранитогресът Full body е формиран от хомогенна маса, което не разрешава отлюспване на най-горния финишен пласт на плочата под въздействието на неприятни метеорологични условия. Освен това за разлика от всеобщо употребяваните нехомогенни плочи, той е извънредно резистентен на търкане и абразия даже при доста интензивна употреба.

Стъпалата ще бъдат направени от цели плочи от мраморизиран варовик. Този камък е еднороден и по-твърд от врачанските варовици и е с ниска водопопиваемост.

Резултати от физико-механичните проучвания:

обемно тегло – 2.56 гр./cм³

характерно тегло – 2.745 гр./cм³

водопопиваемост – 6.43 %

здравина на напън във въздушно изсъхнало положение – 124 MPa

коефициент на мразоустойчивост – 0,95

изтриваемост по „ Девал “ – 3.6%

Дограма: SYNEGO е нова профилна система на REHAU, която е идеалния метод за икономисване на разноски за сила. В съпоставяне с предлаганите на пазара през днешния ден общоприети петкамерни прозоречни с еднокамерен стъклопакет с дебелина 24мм система SYNEGO със своята 80мм строителна широчина на профила и двукамерен стъклопакет с дебелина до 51мм дава до 50% по-добра топлоизолация.

Фасадна мазилка: W eber.pas Clima е пастообразна мазилка, на база хибриден свързвател, гранулиран калциев карбонат, минерални пълнители, висококачествени пигменти и специфични адитиви за по-добра обработваемост и сцепление с основата. Особено подобаваща е за къщи и жилищни здания, както и за здания във мокър климат и изобилна растителност. Поддържа фасадата чиста и без микроорганизми, като разстила бързо капките и по този начин фасадата изсъхва по-бързо.

Механично устойчива

Силно еластична

Защита от микроорганизми

Негорима – реакция на огън - Евроклас А2

Покрив: Цялостния пакет на покрива ще съставлява:

*  Бетонна плоча излята под надолнище.

*  Обработена основа с грунд и положена пароизолация от самозалепваща битумна мембрана с алуминиева вложка Bauder ( 2- 3 мм).

*  Топлоизолационни платна  DOW Corning ROOFMATE SL - A от екструдиран пенополистирен (XPS )  с дебелина на платното 12 см, произвеждане на  „ Dow Chemical Company ” залепени с двукомпонентно уретаново лепило - пяна One StepTM Foamble Adhesive.

*  Хидроизолация FLAGON EP/PR  - синтетични мембрани създадени от ТРО модифициран полиолефин – 1.5 мм. Термополиолефиновата (ТПО) мембрана съчетава устойчивостта на атмосферни въздействия на Етилен-Пропиленовия каучук и поддаващия се на заваряване Полипропилен.

Съставът на мембраната е създаден по този начин, че тя да не съдържа пластификатори, хлориди и други, нездравословни за околната среда химически съединения.

Изключителната комбинация от Термополиолефин и армираща основа от полиестер, прави от ТПО мембраната един материал с високи якостни характерности и отлична резистентност на UV-лъчение.

*  Защита на хидроизолацията с бетонни плочи 40/40, положени върху дистанционери със законтряща се глава за по елементарно инспектиране.

Другият план на Явор АД -  БРИЗ ПАНОРАМА също е с завършен недодялан градеж. В края на предишния месец бе публикуван Акт 14. Към момента са продадени 70% от жилищата. Все още тристайни от 70 до 150 кв. м и удобни четиристайни жилища чакат своите купувачи.



Хората с по-нисък бюджет, които желаят да имат тристайно жилище могат да го намерят в БРИЗ ПАНОРАМА на цена под и към 70 000 евро за застроена повърхност с общи елементи 102 кв.м., с източно ревю, на 4-ти, 5-ти, 6-ти и 7-ми етажи във вход 2.

Най-новият план на Явор АД, Сграда МЛАДОСТ се намира в гр. Варна, ж.к. Младост, кв. 14, II м.р., на бул. „ Република ”, против Поликлиника Младост до СУ Гео Милев. Сграда МЛАДОСТ е ситуирана в дворно място с повърхност 5252 кв. м и е с общо РЗП 17418 кв. м., от които 13128 кв. м. – надземно и 4290 кв. м – партер.

Тя се състои от две жилищни секции, едната с два входа, надлежно на осем и девет етажа, другата е на седем етажа с един вход, сред тях е ситуирана административна постройка на шест етажа.

На партера на жилищната част са ситуирани четири търговски пространства, планувани за магазини.

В сутеренното равнище ще има 113 бр. закрити паркоместа и 61 бр. мазета.

За улеснение на всички живеещи и гости са планувани още 55 външни паркоместа.

Общият брой на жилищата е 124:

Вход 1 – 42 бр. жилища

Вход 2 – 64 бр. жилища

Вход 3 - 18 бр. жилища

Двустайни жилища - 67 бр. със „Задгранични паспорти" (отдел на МВР) от 53 кв. м. до 58 кв.м.

Тристайни жилища –57 бр. със „Задгранични паспорти" (отдел на МВР) от 68 кв. м. до 78 кв.м.



Строителството на постройка МЛАДОСТ се чака да стартира през Юли тази година и да завърши за към 18 месеца. Към днешна дата са продадени близо 50% от жилищата. До края на месец Май цените ще бъдат атрактивно ниски и към всеки апартамент във вход 1 и 2 ще се предлага бонус – маза по желание.

 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР